Professionele Kwaliteit synbiotica met

Prescript-Assist

Is de Probiotische Puzzel opgelost?

Lancering: Inherente Levensvatbaarheid

De grootste weerstand tegen het gebruik van probiotica komt door het gebrek aan vertrouwen dat bacteriën tegen het zure milieu van de maag kunnen.
De inherente (producteigen) levensvatbaarheid van bacterien in Prescript-Assist rekent af met de weerstanden tegen gebruik van probiotische supplementen door de combinatie van multi-stammen, gemak en vertrouwen.

 

Zoals veel professionals bent u op de hoogte van het bestaan van of werkt u met probiotica…

Maar probiotica hebben een beperking die kenmerkend is en afwijkt van welk ander geadviseerd supplement dan ook:

bacteriën moeten het zure milieu van de maag kunnen overleven.

De probiotica die u adviseert moeten lang houdbaar zijn en de sterk zure omgeving van de maag overleven en ook nog gemakkelijk zijn in gebruik en dus niet in een koeling bewaard hoeven worden.

Dat is de Probiotische Levenvatbaarheids Puzzel.

 

Een fundamentele Oplossing: Prescript-Assist™

De 14e eeuwse monnik Occam Razor was een logicus en van hem is de uitspraak: ” Hoe eenvoudiger de oplossing van een dilemma is hoe beter het resultaat”.  De manier waarop Prescript-Assist het probiotische probleem oplost maakt deze uitspraak van toepassing op Prescript-Assist.

Andere probiotische supplementen gebruiken “high tech”, nieuwe niet bewezen methoden om de kwetsbare, gevoelige bacteriën door de vijandige zure omgeving van de maag te loodsen .

Prescript-Asisst heeft 29 gunstige bacteriestammen die van van nature een inherente (producteigen) weerstand hebben tegen maagzuur en hitte, en houdbaar zijn op kamertemperatuur zonder koeling.

Eindelijk is het mogelijk een probiotisch supplement te adviseren waarbij de bacteriën overleven in de maag, de levensvatbaarheid op lange termijn is aangetoond en dat ook nog gemakkelijk is mee te nemen.

 

Over gemak en tijdig gebruik

Tot voor kort beloofden probiotica van alles maar schoten te kort in een praktische oplossing. Problemen kunnen veroorzaakt worden door het ontbreken van prebiotica als voedingsbodem voor de levende bacteriën of de kwetsbaarheid van de bacteriestammen voor het zure milieu van de maag. Levensvatbaarheid is essentieel voor probiotica. Voeg daar de onhandigheid van bewaren in de koelkast of lastige toedieningsvormen aan toe en het is duidelijk dat  producten op de markt last hebben gehad van de afweging tussen overleving van bacteriën in het zure milieu van de maag, gemak en tijdig gebruik.  De complexiteit van keuzes neemt toe – en patiënten kunnen veel vragen hebben:

 • Moet mijn probiotica in de koelkast?
 • Zitten er genoeg levende organismen in mijn probiotica om het zure milieu van de maag te overleven?
 • Zijn de nieuwere probiotische productietechnologieën wel ok?
 • Kan  zoiets als  nano-capsulatie gevaarlijk zijn? Is het gezond?

Hoe kunnen twijfels worden weggenomen en wat is een natuurlijke oplossing?

Prescript-Assist is een probiotisch supplement dat deze problemen aanpakt.

 

 

Introductie van inherente levensvatbaarheid

Het is tijd om te stoppen om te proberen een vierkante pen in een rond gat te stoppen. Het is tijd voor wat wij noemen Inherente levensvatbaarheid.

Kwetsbare melkzuurbacteriën moeten voor hun kracht en levensvatbaarheid koel bewaard worden en hebben een beperkte houdbaarheid wat het gemak en tijdig gebruik verlaagt. De pogingen van fabrikanten om dit dilemma op te lossen hebben voor meer twijfel en verwarring gezorgd.

 

Sterkere,  van nature veerkrachtige stammen

Het antwoord op het probleem van de levensvatbaarheid is, naar onze mening, niet te vinden in micro-capsulering of gepatenteerde enteric coatings. Dat zijn pogingen om een vierkante pen in een rond gat te stoppen. Een eenvoudige, werkende oplossing is te vinden met bacteriestammen die van nature aanpassingsmogelijkheden hebben. Prescript-Assist biedt die oplossing.

Prescript-Assist bevat een evenwichtige formulering van nieuwe generatie probiotische stammen. Ze kunnen zichzelf beschermen tegen maagzuur.

Routine testen op zuur, gal en hittebestendigheid van Prescript-Assist bevestigen dat twee jaar na de productiedatum nog meer dan 95% van de micro-organismen levensvatbaar  is.

Met Prescript-Assist is wetenschappelijk, dubbelblind placebo gecontroleerd menselijk onderzoek gedaan,  inclusief een éénjarige follow-up studie.

Vijf problemen plagen de meeste Probiotica

Er zijn vijf grote problemen van veel probiotica die worden opgelost met Prescript-Assist:

1. Homogeniteit : één of twee stammen.

2. Beperkte houdbaarheid: kwetsbare melkzuur-gebaseerde bacteriën die gevoelig zijn voor temperatuur en licht en koeling nodig hebben.

3. Levensvatbaarheid : moeilijke overleving van het zure milieu in de maag.

4. Gebrek aan prebiotica: geen noodzakelijke voeding voor bacteriën.

5. Gebrekkige wetenschappelijke onderbouwing: de meeste producten hebben geen producteigen studies.

29 symbiotische soorten afkomstig uit biologische, vruchtbare aarde

Prescript-Assist bevat op aarde-gebaseerde (soil based) bacteriën;  dat zijn bacteriën die veel voorkomen in voedsel dat is gegroeid in vruchtbare biologische grond.

Dit is de basis van de SBO (bodemgebaseerde organismen) probiotische supplementen zoals Prescript-Assist. ™ Zo komen in Prescript-Assist soorten uit het geslacht Bacillus voor.

Dr. Mehmet Oz van de bekende  Dr Oz Show  heeft gezegd, “Spore-vormende probiotica zijn de Chuck Norris van probiotica: sterke, stoere jongens.  Ze moeten rondspattend in het maagzuur ‘bad’  kunnen overleven. Slapjanussen- inclusief de levende culturen in yoghurt – gooien vaak de handdoek in de ring” 3

Van de SBO probiotica, biedt Prescript-Assist de grootste diversiteit van soorten. Met Prescript-Assist zijn dubbelblind, placebo gecontroleerde studies gedaan.

 

Breed Spectrum Diversiteit

De Europese wetgeving legt bedrijven enorme beperkingen op om op hun websites iets te schrijven over probiotica ongeacht de wetenschappelijke informatie die beschikbaar is en die nog altijd groeiende is. Ook wij worden met deze beperkingen geconfronteerd. Wilt u meer weten over breed spectrum diversiteit dan kunt u meer lezen via de referenties 4,5 en 6 die hier genoemd worden en die gaan over het Human Microbiome Project, de ontwikkeling van het spijsverteringskanaal door de evolutie heen en de verschillende taken van bacteriën bij de mens. 4, 5, 6

Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen voor meer informatie, via het telefoonnummer 0592 864141.

Prescript-Assist heeft een uitgebalanceerde formulering van 29 gunstige stammen en de enige probiotica die 29 soorten bevat: 12 verschillende geslachten, inclusief Firmicutes, Bacteroidetes, Actinobacteriën en Proteobacteriën. 4

Er is een makkelijke, betrouwbare manier om gemak en tijdig gebruik te combineren.  Gebaseerd op feiten vanuit het werken met probiotica in de dagelijkse praktijk:

Levensvatbaarheid van Stammen.

Prescript-Assist is een multi-stammen pre-probioticum waarmee wetenschappelijk klinische studies zijn gedaan en die een inherente zuurresistente lange houdbaarheid hebben zonder koeling: een klasse apart binnen de probiotica.

Meer weten?

Referenties:

 1. Hong HA, Huang JM, Khaneja R, Hiep LV, Urdaci MC, Cutting SM. The safety of Bacillus subtilis and Bacillus indicus as food probiotics. Journal of Applied Microbiology [Internet]. 2008 Aug [cited 2013 March 14];105(2):510-20.
 2. Sorokulova IB, Pinchuk IV, Denayrolles M, Osipova IG, Huang JM, Cutting SM, Urdaci MC. The safety of two Bacillus probiotic strains for human use. Digestive Diseases and Sciences [Internet]. 2008 Apr [cited 2013 March 14];53(4):954-63. 
 3. Oz, M, Roizen, M. Cleveland.com [Internet]. Cleveland, Ohio: Cleveland Live LLC. Spore form probiotics keep your digestive tract happy; 2011 October 18 [cited 2013 March 1].
 4. Pennisi E. Body’s hardworking microbes get some overdue respect. Science. 2010;330(6011):1619.
 5. NIH News & Events [Internet]. Bethesda, Maryland: National Institutes of Health. NIH Human Microbiome Project defines normal bacterial makeup of the body; 2012 June 13 [cited 2013 March 1].
 6. Ley, R. E., Peterson, D. A. & Gordon, J. I. Ecological and evolutionary forces shaping microbial diversity in the human intestine. Cell [Internet]. 2006 February 24 [cited 2013 March 1];124(4): 837–848.
 7. Bittner, A. C., Croffut, R. M., & Stranahan, M. C. (2005). Prescript-assist™ probiotic-prebiotic treatment for irritable bowel syndrome: A methodologically oriented, 2-week, randomized, placebo-controlled, double-blind clinical study. Clinical therapeutics, 27(6), 755-761.
 8. Bittner, A. C., Croffut, R. M., Stranahan, M. C., & Yokelson, T. N. (2007). Prescript-assist™ probiotic-prebiotic treatment for irritable bowel syndrome: An open-label, partially controlled, 1-year extension of a previously published controlled clinical trial. Clinical therapeutics, 29(6), 1153-1160.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search